Perquè digitalitzar?

  • Estalvi d’espai i paper.
  • Accés ràpid i senzill als documents.
  • Estalvi de temps en la consulta, eliminant el transport.
  • Consulta múltiple i simultània per diferents usuaris.
  • Actualització constant de la documentació.
  • Enviament fàcil.

Digitalització certificada

Per als documents amb valor legal, proposem la digitalització certificada, procés pel qual obtenim un document electrònic còpia de l’original amb valor legal, i això ho aconseguim mitjançant un procediment íntegre, en el qual es realitza l’escanejat del document i al mateix temps es realitza la signatura electrònica del fitxer resultant.

Amb aquesta tècnica podem garantir que és una còpia del document amb valor d’original, i amb la signatura assegurem que el fitxer no pot ser modificat sense deixar-ne constància.

Digitalització Certificada de Documents

La nostra empresa ofereix, també la possibilitat de digitalitzar de manera certificada, la documentació de l’empresa.

Aquest servei es pot dur a terme tant en els nostres locals com en les pròpies instal·lacions de l’empresa client. Es porta a terme utilitzant un programa informàtic certificat i homologat per l’Agència Tributària, tant per a documents en general com per a documents comptable (factures o altres).

Un cop finalitzat aquest servei tornem al client un disc dur, amb el seu corresponent còpia de seguretat, on s’emmagatzema tota la seva documentació, alhora que també s’expedeix el corresponent certificat. A partir d’aquí, el client pot decidir tranquil·lament si prefereix destruir de manera confidencial la documentació, guanyant un espai i una seguretat importants, o mantenir-la en els seus arxius.

“Compartir es bo, i amb la tecnologia digital, compartir és més senzill”
Richard Stallman
“Digtial – ràpidesa i emmagatzemar. Analògic per a pesat i barruer”
Adrian Belew